Artikel ***** (2 stemmen)

5 slimme manieren om ijs ’s zomers optimaal te serveren

Roomijs doet het altijd goed als dessert. Of als verwennerij op een zonnige zondagnamiddag onder een parasol in de tuin. Maar hoe zorg je er nu voor dat je mooie ijscoupe er nog even appetijtelijk uitziet als je ze op tafel zet? Deze 5 tips helpen je op weg…

  1. Zet je ijsschaaltjes of kommetjes voor het serveren een halfuurtje in de diepvries. Doordat ze koud worden, zal je ijs veel minder snel smelten onderweg naar je tafel of je zonnige tuinterras.

  2. Neem het ijs pas uit de diepvriezer net voor het serveren. Laat het ijs niet zacht worden om het beter te kunnen scheppen.

  3. Gebruik liever een ijsschep of een eetlepel die je in warm water zet. Je maakt op die manier mooie ijsbolletjes of 'quenelles', zonder dat het ijs eerst zacht hoeft te worden.

  4. Gebruik je warme sauzen als topping? Serveer ze in een apart kommetje bij de ijsschaaltjes. Zo voorkom je dat het ijs al tijdens het serveren smelt en een 'smurrie' vormt met de saus.

  5. Werk kommetje per kommetje af en serveer meteen. Zo ben je zeker dat iedereen optimaal van zijn ijsje kan genieten.

Zin gekregen in een heerlijk ijsdessert? Ontdek hier de lekkerste ijs- en gebakcombo's of kies uit deze overheerlijke recepten voor fris en fruitige ijsdesserts. En gebruik bovenstaande tips om ze perfect te serveren. Smakelijk! 

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)