Artikel ***** (3 stemmen)

3 x lekker wild

Je hoeft echt geen keukenprins(es) of topkok te zijn om thuis zelf wild klaar te maken.

Mogen we meteen even een vooroordeel de wereld uithelpen?  Je hoeft echt geen keukenprins(es) of topkok te zijn om thuis zelf wild klaar te maken. Het vlees van wild heeft tijdens het topseizoen zoveel smaak, dat er niet veel nodig is om er een heerlijk gerecht mee klaar te maken.

Hoewel wild tegenwoordig het hele jaar door te koop is — kijk maar eens in de diepvriesafdeling van je supermarkt — kies je toch best voor vers wild tijdens het wildseizoen. Als je het vlees op het juiste moment koopt en klaarmaakt, is de smaak zoveel beter. De periode waarin wild mag gejaagd en verkocht worden, is afhankelijk van de soort. Groot haarwild zoals hert, ree en everzwijn vind je al vanaf begin oktober in de koeltoog. Voor geverderd wild — fazant, patrijs, houtduif, wilde eend,... — loont het de moeite om geduld te oefenen tot begin november.

Wild, 3 x anders

Kan iedereen!

Spiesjes van fazant met zwarte pens en appelrozijncompote

****
35 min

Ze zien er niet alleen prachtig uit, deze zwart-witte spiesjes van fazant en kruidige zwarte pens. Ze zijn bovendien ook makkelijk zelf te maken én smaken overheerlijk.

Net dat ietsje meer

Everzwijnfilet teriyaki met udonnoedels en shiitake

****
40 min

Wedden dat je everzwijn nog nooit op z’n Japans hebt gegeten? Gemarineerd in een pittige teriyakisaus en geserveerd met een Oosterse noedelsoep... een ware ontdekking!

Voor de durvers

Gebraden houtduif met wifloof- en notenslaatje en hasselbackaardappelen

****
60 min

Een houtduifje braden vraagt wat aandacht en timing. Maar het resultaat is zalig. Met een notenslaatje en hasselbackaardappeltjes erbij heb je ‘n prachtig bord vol heerlijke herfstmaken. Wie durft?

Nog meer inspiratie nodig om wild klaar te maken? Hier vind je nog tal van andere recepten om uit te proberen.

Andere Solo-leden over dit artikel (2)

Gepost door tebort op 12 november 2015 om 16u28

IK LUSTWEL WILD MAAR MIJN MAN VIND HET IETS RANZIG VAN SMAAK ,MAAR BLIJKBAAR BESTAAT ER WILD DAT NIET ZO STERK SMAAKT,KUNNEN JULLIE MIJ ZEGGEN WAT HET IS;

Gepost door Solo op 12 november 2015 om 17u16

Dan is het misschien een goed idee om te starten met geverderd wild zoals fazant en eend Tebort!

Laad meer reacties