Workshop ***** (1 stem)

3 x cookies bakken

met makkelijke, interactieve videorecepten

In deze workshop ontdek je

  • het videorecept voor echte chocolate chip cookies
  • dat sjieke gevulde koekjes niet moeilijk te maken zijn
  • hoe je koekjesdeeg kunt bewaren
  • de beste manier om koekjes langer krokant te houden.

Zin om thuis zelf eens de échte Amerikaanse cookies te bakken? En wil je niet alleen de klassieke chocolate chip cookies uitproberen, maar ook een stapje verder gaan? Dan heb je de juiste workshop gekozen. Kom binnen, samen met Wim bakken we keilekkere koekjes, the American way!

Start de workshop

Wims baktips voor cookies

Veel gestelde vragen over cookies bakken

Wie kwam er als eerste op het geniale idee om 'chocolate chip cookies' te bakken?
Het eenvoudige recept werd in 1930 in de Verenigde Staten bedacht. Ruth Wakefield bakte ze voor het eerst in haar restaurant in Massachusetts. Nadat ze in 1936 het recept publiceerde, werden de koekjes met chocolade het favoriete koekje van de Amerikanen.. 


Welke chocolade is het meest geschikt om cookies te bakken?
De cookies krijgen de meest uitgesproken chocoladesmaak als je er donkere chocolade in verwerkt. Kies gerust een chocolade met een hoog percentage cacao erin (65% en meer). Je kan de chocolade in ongelijke stukjes breken, chocoladedruppels gebruiken of chocoladekorrels die speciaal voor gebak werden bedacht. 


Kan ik ook bruine suiker gebruiken om cookies te bakken?
Geen probleem! Je kan witte suiker gebruiken of bruine, of een combinatie van beide. Ook vanillesuiker is een perfect ingrediënt. Als je bruine suiker gebruikt, zullen je koekjes een meer gekarameliseerde smaak krijgen. 


Wat is de exacte baktijd voor chocolate chip cookies?
Kleine koekjes bak je goudbruin in ongeveer 10 minuten. Voor grotere koekjes zal de baktijd langer zijn. Speel op veilig en controleer de koekjes tijdens het bakken door er voorzichtig met een houten satéstokje in te prikken.. 


Is dit een recept uitdagend genoeg voor creatieve thuisbakkers?
Absoluut! Met het basisrecept kan je naar hartenlust experimenteren door allerhande lekkers aan de koekjes toevoegen: stukjes zachte karamel, chocoladesnoepjes, cacaopoeder in het beslag… Gebruik gewoon je fantasie, wie weet bedenk je zelf wel een nieuwe klassieker in koekjesland. 

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)