Artikel ***** (2 stemmen)

3 droomduo’s voor een feestelijk aperitief

December is niet alleen de meest sfeervolle maand van het jaar, maar ook veruit de meest smaakvolle. De winter verwent ons met zóveel heerlijke seizoensproducten uit eigen streek. Het zou bijna zonde zijn om daar niets mee te doen tijdens de komende feestdagen…

Ons landje biedt zóveel lekkers uit eigen streek. Dat vraagt om 3 makkelijke, maar overheerlijke aperitiefcombo’s!

Zet jij graag de toon nog voor je samen met je gasten aan tafel gaat? Speciaal voor jou bedachten we 3 feestelijke combinaties van een op-en-top Belgisch aperitiefdrankje én een perfect matchende amuse. Wedden dat je meteen je eerste complimentjes oogst?

Aperitief, 3 x anders

Kan iedereen!

Alcoholvrij aperitief met Haspengauws appelsap en crottin met witloof en appel

*****
30 min

Het friszure van puur, natuurlijk appelsap is de perfecte begeleider van dit heerlijke hapje met geitenkaas, witloof en appel. Ook ideaal als opener voor de BOB’s onder je tafelgasten!

Net dat ietsje meer

Aperitief op basis van oude kriek met gemarineerde eendenborst

*****
30 min

Schrik niet: deze Oude Kriek is verre van zoet. Door zijn zurige karakter is hij wel perfect om de eetlust aan te wakkeren. En de combinatie met een fijn stukje eendenborst? Een match made in heaven.

Voor de durvers

Cocktail op basis van Chardonnay Meerdael met gegratineerde oesters

*****
20 min

Deze schuimwijn uit Oud-Heverlee kan zonder blozen zijn mannetje staan naast de betere cava’s en prosecco’s. Laat hem gerust eens schitteren in combinatie met een nobel oesterhapje. Gewoon, omdat het kàn.

Krijg je maar niet genoeg van heerlijke amuses? Geen nood, hier staat nog heel wat inspiratie voor je klaar

Andere Solo-leden over dit artikel (0)