Artikel **** (4 stemmen)

10 heerlijke home-made hapjes om te delen met je vrienden

  • 1 reactie
  • 64 keer bewaard
  • 33 701 keer bekeken

Je beste vrienden over de vloer voor de volgende EK-match van onze Duivels of een Ladies Night in het vooruitzicht? Wij zorgen ervoor dat je dik scoort met heerlijke, zelfgemaakte fingerfood om tijdens de wedstrijd duimen en vingers bij af te likken. Zweden, Ierland, Italië… kom maar, we (vr)eten jullie allemaal op!

Het leukste bij fingerfood? Duimen en vingers aflikken màg!

Plan je een avondje EK-voetbal met je vrienden of plan je een geweldige ladies night als de mannen het huis uit zijn? Een betere reden om je kookkunsten nog ’s boven te halen heb je niet nodig. Heb je geen zin in een berg afwas nadien? Kies dan voor fingerfood: simpele gerechtjes die je gewoon met je handen mag (of zelf moet) eten. Wij geven je 10 eenvoudige fingerfoodtips waarmee je gegarandeerd schittert bij je vrienden.

Gourmet hamburgers

*****
30 min

Wie Ierland zegt, zegt Guinness. Deze sappige burgers krijgen een lekker stoer karakter door de smeuïge uitjes die in dit typische bier gestoofd zijn.

Köttbullar met crunchy aardappelpartjes

*****
105 min

Je hebt er vast al eens van gesmuld tijdens een bezoekje aan een Zweedse meubelgigant. Maar wedden dat deze kruidige vleesballetjes minstens even lekker zijn als je ze zelf maakt?

Haute dog met venkelworstjes

*****
60 min

Hmmm, wat zijn deze Italiaanse home-made hotdogs deliciozo! En het leuke is: ze zijn al klaar vóór je mamma mia kan zeggen…

Goed voorbereid is half gewonnen…

Hoe zorg je ervoor dat je gasten niet kunnen weerstaan aan die schotels vol home-made lekkers? Laat ze maar gewoon rondgaan, die vleesballetjes-met-heerlijke-dip, wraps, minipizza’s en knapperige bruschetta’s...  Bordjes of bestek mag je gerust achterwege laten. Gewoon iedereen een servetje op schoot en genieten van de heerlijke hapjes die doorgegeven worden. Duimen en vingers aflikken màg!

En of je nu met z’n vieren of met z’n veertienen bent, maakt niet uit. Fingerfood kan je ook makkelijk voor een grotere groep vrienden serveren. Wissel koude en warme hapjes af, zo heb je zelf ook meer tijd om volop te genieten van de match op tv of de babbel. Iedereen happy… applaus voor jezelf!

Deze hapjes maak je makkelijk vooraf (…of je hoeft ze enkel nog af te werken), ideaal voor een heerlijk avondje onder vrienden dus!

Nog meer heerlijke hapjes om je vrienden op te trakteren vind je hier! 

Andere Solo-leden over dit artikel (1)

Gepost door rombabe op 24 oktober 2016 om 17u51

ik heb al zovele recepten van jullie klaargemaakt en alles is goed meegevallen ,de familie is blij als ik kook,want ze weten dat ik jullie recepten klaarmaak,en alle borden zijn steeds leeg. Dus meer moet dat niet zijn. Ik kijk er altijd naar uit om iets nieuws te proberen. Bedankt SOLO.

Gepost door Solo op 25 oktober 2016 om 17u36

Hoi Betty, zo'n complimenten horen we echt graag! Er worden elke week nieuwe recepten op onze site in de kijker gezet. Ze zijn zeker ook het proberen waard. Laat het jou en jouw gezin nog smaken! :) Groetjes, het Solo-team