Aperitiefhapjes maken

Iedereen kent ze wel: de kleine lekkernijen die met één hap in je mond verdwijnen en waarvan je niet genoeg krijgt. Aperitiefhapjes zijn onmisbaar op recepties, feestjes of bij zakelijke bijeenkomsten. Dankzij die kleine smaaksensaties kun je ervoor zorgen dat het ijs wordt gebroken en een sfeer in een handomdraai van serieus naar luchtig verandert. Het ideale aperitiefhapje is perfect geschikt om in één keer door te slikken en bovendien mag het niet te veel vullen en je hongergevoel voor de rest van de dag doen verdwijnen.

Duizenden smaaksensaties te ontdekken

Aperitiefhapjes maken is erg eenvoudig. Op internet zijn er tal van recepten te vinden en bovendien zijn er tegenwoordig genoeg kookprogramma's op tv waarbij je zeker ook terecht kunt voor eenvoudige en kleine lekkernijen. De laatste tijd staat alles in het teken van gezonde voeding. Bijgevolg geldt dit ook voor de kleine snacks maar gezonde aperitiefhapjes hoeven niet noodzakelijk moeilijk te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sneetje zuurdesembrood met zelfgemaakte hummus en enkele schijfjes komkommer? Of crackers met guacamole? Stukjes wortel of fijngesneden selder met een sausje op basis van yoghurt? Andere mogelijkheden zijn tomaatjes gevuld met geitenkaas, ongezouten nootjes of dadelballetjes. Kortom zowel zoetekauwen als liefhebbers van hartige snacks, zullen voorbeelden vinden om van te watertanden.

Zelf aan de slag of traiteur?

Bij traiteurs en in de winkels zal je vooral de bekende snacks kunnen verkrijgen. Indien je zeker wilt zijn van speciale lekkernijen voor je gasten, kun je beter zelf de handen uit de mouwen steken met behulp van onze recepten. Het is bovendien erg eenvoudig en bijgevolg kun je zelfs de hulp van je kinderen inschakelen bij het bereiden van kleinigheden wanneer je bezoek over de vloer krijgt. Ideaal bij de voorbereiding van Kerstmis of een verjaardagsfeest waarbij de familie en verbondenheid centraal staan. Dankzij deze activiteit kun je zelfs de band tussen jezelf en de kinderen weer versterken en bespaart het jezelf alweer wat werk. Neem dus de aperitiefhapjes recepten van jouw voorkeur en aan de slag!

Hoeveel hapjes en welke varianten?

Reken ongeveer per uur zo'n vier hapjes per persoon. Best begin je eerst met koude hapjes en later de warme lekkernijen. Wissel af met vlees, vis, kaas en groente snacks zodat er zeker voor iedere gast iets is wat deze persoon lust. Varieer bovendien in zoet, zout, pittig en zurig en je feestje wordt gegarandeerd geslaagd!

Wil je zelf aperitiefhapjes maken en heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de lekkere recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers