use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zeebaars met kruidenrisotto en romesco
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zeebaars met kruidenrisotto en romesco

Zeebaars met kruidenrisotto en romesco

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g risotto rijst
  • 1 ui
  • 1 fles droge witte wijn
  • 50 g gerapste parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Solo
  • 600 g zeebaarsfilets
  • 1 theelepel oregano
  • 20 spaanse mosseltjes
  • 1 rode paprika (geschild en ontdaan van zaadjes)
  • 1 handvol gebroken amandelen
  • peper
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de mosseltjes en hou het mosselvocht apart.
  2. Stoof de ui in een beetje Solo, voeg de risotto toe en blus het geheel met een scheutje witte wijn.
  3. Voeg beetje bij beetje het mosselvocht en de wijn toe tot de risotto beetgaar is.
  4. Breng dan alles op smaak met peper
  5. Rol vervolgens de gefileerde zeebaars op en steek hem vast met een tandenstoker.
  6. Gaar de vis in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 7 minuten.
  7. Mix met een blender de rode paprika, de amandelen, de olijfolie, de oregano en de peper tot een homogene massa. Dit wordt onze Romesco.
  8. Haal daarna de zeebaars uit de oven en verwijder de tandenstoker.
  9. Meng juist vóór het serveren een klontje Solo en wat gemalen Parmezaanse kaas onder de risotto.
  10. Vul de cirkel op met de risotto en schik er de vis op.
  11. Werk af met de Romesco en enkele Spaanse mosseltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.