Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Zalmmousse

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
vis
schelpdieren
recipe image Zalmmousse
  • 1 bosje peterselie
  • laurierblad
  • 1 wortel
  • 1 dl witte wijn
  • pimentpoeder
  • 30 g Solo
  • 2 eiwitten
  • 0.5 prei
  • 125 gram yoghurt
  • peper
  • bieslook
  • kappertjes
  • 1 kruidnagel
  • 1 ui
  • 400 g zalm (filet in fijne plakjes)
  • citroen (sap)
  1. Pel en snipper de ui fijn. Laat hem met de kruidnagel en de peterselie stoven in de Solo. Voeg er de geschraapte en in schijfjes gesneden wortel bij.
  2. Snipper de prei en voeg eveneens toe. Giet er de wijn bij en laat afgedekt stoven tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en laat er de zalm in garen. Mix glad.
  3. Laat op kamertemperatuur komen en roer er dan de yoghurt door.
  4. Klop de eiwitten op en spatel ze onder de zalm. Breng verder op smaak met citroensap, peper en bieslook. Versier met de kappertjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.