use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Wortelcake

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 30 min
  • Porties
     
    6 porties
recipe image Wortelcake
  • Voor de cake:
  • 350 g wortelen (geraspt)
  • 2 el citroensap
  • 250 g Solo
  • 250 g bruine suiker
  • 1 sinaasappel, het sap en de zeste
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 175 g Maïzena
  • 1 el kaneel
  • 2 el cognac (optioneel)
  • 80 g walnoten, grof gehakt
  • 150 g gele rozijnen / sultanarozijnen
  • Voor het glazuur:
  • 0.5 sinaasappel (ongeveer), het sap
  • 350 g gezeefde poedersuiker (ongeveer)
  1. Voor de cake:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm (30x30 cm) in en bestuif met bloem.
  3. Doe de geraspte wortelen in een kom en besprenkel met het citroensap. Roer om.
  4. Snijd de Solo in kleine stukjes en doe ze in een tweede kom. Voeg de suiker toe en klop het mengsel met een elektrische klopper of met de hand tot het licht en luchtig wordt.
  5. Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel. Voeg daarna het sinaasappelsap, de zeste van sinaasappel en de cognac toe en blijf mengen op een lage snelheid.
  6. Meng in een aparte kom de bloem met de Maïzena en de kaneel. Voeg deze droge ingrediënten toe aan het mengsel. Blijf kloppen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  7. Voeg de wortelen, de walnoten en de rozijnen toe. Meng met een spatel. Giet het mengsel in de bakvorm.
  8. Bak gedurende ongeveer 70 minuten. Controleer even voor het einde van de baktijd of de cake al gaar is door met een brochettestokje in het midden van de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrekje.
  9. Voor het glazuur:
  10. Giet het sinaasappelsap in een kom en voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe. Blijf voortdurend roeren met een klopper tot het glazuur de juiste dikte krijgt. Smeer het glazuur uit over de afgekoelde cake.
  11. Als je wilt, kun je de cake nog versieren met worteltjes uit marsepein of fondant.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.