feestelijk
Witloofschuitjes met feestvulling
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 3 mooie stronkjes witloof
- 50 g roquefort
- 10 witte druiven
- 10 walnoten
- 0.5 rijpe avocado
- 50 g gerookte zalm
- 3 eetlepels citroensap
- 50 g parmaham
- 2 verse vijgen
- 2 eetlepels Bertolli extra vergine
- verse munt of basilicum
- Scheur de bladeren los van de witloofstruikjes.
- Snijd de roquefort in blokjes, halveer de druiven, verkruimel de walnoten en meng alles.
- Snijd de avocado in blokjes en de gerookte zalm in reepjes. Meng met het citroensap.
- Snijd de vijgen in 8 partjes en de ham in smalle reepjes. Meng dit in een kommetje met de olijfolie, citroensap, munt en/of basilicum.
- Vul de witloofblaadjes met de mengsels.
- Schik ze op een mooie schaal. Lekker bij een soepje en met een glas witte wijn.
