use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn

Velouté van zoete aardappelen met sinaasappel en komijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Solo
  • 1 sinaasappel
  • 1 blokje Knorr Finesse kip- of rundbouillon
  • 5 dl melk
  • Zout en peper
  • Korianderblaadjes
  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 koffielepel(s) komijnzaad
  • broodkorstjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze 20 minuten in een bodempje kokend water.
  2. Bak de komijnzaadjes 3 minuten aan op een zacht vuurtje in een kookpot met gesmolten Solo.
  3. Voeg de fijngeraspte sinaasappelschil toe en roerbak 1 minuut.
  4. Giet de aardappelen af.
  5. Doe ze bij in de kookpot, overgiet met 0.5 l heet water , het boullionblokje en mix.
  6. Voeg de melk toe en warm zachtjes op.
  7. Controleer de kruiding. Dien zeer warm op, met broodkorstjes in Solo gebakken en korianderblaadjes .

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.