use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenslapje met Oud-Brugge
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenslapje met Oud-Brugge

Varkenslapje met Oud-Brugge

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels Solo
  • 600 g varkenslapjes
  • 4 eetlepels appelsiroop
  • 4 cocktailprikkers
  • zout
  • 1 appel geschild en in 4 stukken gesneden
  • 4 eetlepels Paneermeel
  • peper
  • muskaatnoot
  • 4 sneetjes oud-brugge kaas
  • 1 bosje veldsla
  • 1 eiwit (licht opgeklopt)
  • 400 g aardappel (nieuwe a

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Leg op elk varkenslapje een sneetje Oud-Brugge kaas en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Leg hierop een appelkwartje en rol het vlees op.
  3. Maak de rolletjes vast door er een cocktailprikker door te steken.
  4. Dompel de rolletjes in het opgeklopt eiwit en rol ze vervolgens door het paneermeel.
  5. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water.
  6. Bak de rolletjes goed bruin in de Solo en haal ze uit de pan.
  7. Los in dezelfde pan de appelsiroop op in de braadjus en voeg indien nodig nog een eetlepel water toe.
  8. Schik de gebakken rolletjes op een schotel, garneer met veldsla en schik er de aardappelen rond.
  9. Giet ten slotte een beetje saus langs de rolletjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.