use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vanillemascarpone met salsa van bosvruchten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vanillemascarpone met salsa van bosvruchten

Vanillemascarpone met salsa van bosvruchten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 vanillestok
  • 1 bakje framboos
  • 1 bakje bosbessen
  • 1 bakje zwarte bessen
  • 200 ml room (40% vol)
  • 4 el kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 1 klontje Solo Wikkel
  • 1 bosje basilicum

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Was de bosvruchten en laat ze goed uitlekken.
  2. Doe de room in een mengkom en voeg er 2 eetlepels suiker en het vanillemerg aan toe. Meng alles goed door elkaar met een spatel. Voeg de mascarpone toe en roer alles tot een gladde, romige massa. Verdeel de crème over 4 dessertglaasjes en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
  3. Verhit een antikleefpan, smelt er een eetlepel Solo in en voeg er de resterende 2 eetlepels suiker aan toe. Laat een minuutje karamelliseren en voeg er het fruit aan toe. Laat alles een vijftal minuutjes al roerend stoven en laat vervolgens afkoelen.
  4. Neem de glaasjes vanillemascarpone uit de koelkast en schep in elk glas een eetlepel van de bosvruchtensalsa. Werk elk glaasje af met een blaadje basilicum.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.