use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vanille-eilandjes met chocolade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vanille-eilandjes met chocolade

Vanille-eilandjes met chocolade

Gepost door Carte dOr

Gepost door Carte dOr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 100 g pure chocolade (70%)
  • 40 g pure chocolade, in stukjes
  • 50 ml donkere rum
  • 15 g fijngehakte geroosterde hazelnoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs en werk het met de de lepel los.
  2. Meng de stukjes donkere chocolade erdoor.
  3. Schep bollen van het chocolade-ijsmengsel op een bakplaat bedekt met bakpapier. Vorm er met de achterkant van de lepel cirkels (eilandjes) van.
  4. Plaats de ijseilandjes een uur in de vriezer.
  5. Smelt de pure chocolade in een schaaltje boven een pan met kokend water.
  6. Giet de rum erbij en laat de chocolade dikker wordt.
  7. Serveer 2 of 3 eilandjes per persoon, overgoten met de chocolade-rumsaus. Bestrooi tenslotte met de fijngehakte geroosterde hazelnoten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.