use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tonijnsalade met komkommer, tomaat, kruiden en brood
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tonijnsalade met komkommer, tomaat, kruiden en brood

Tonijnsalade met komkommer, tomaat, kruiden en brood

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 sneetjes brood
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 3 blikjes (ca. 180 g elk) tonijn (op olie)
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 komkommer
  • 250 g tomaten
  • 15 g verse kruiden (bijv. basilicum, peterselie)
  • 0.5 dl tomatengroentesap
  • 5 el Bertolli mayonaise
  • 1 el citroensap

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd het brood (met korst) in kleine blokjes. Verhit de Solo Vloeibaar in een grote pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin al omscheppend het brood goudbruin. Laat op keukenpapier afkoelen.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.
  3. Snijd de uitjes in ringen, de komkommer in halve plakjes en de tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de takjes kruiden. Houd een paar mooie blaadjes apart en knip de rest fijn.
  4. Meng het tomatengroentesap in een grote schaal met de mayonaise, het citroensap en de kruiden tot een dressing.
  5. Hussel de komkommer, de tomaat, de uitjes, de tonijn en het brood door de kruidendressing.
  6. Verdeel de salade over 4 bordjes of kommetjes. Versier met de achtergehouden kruiden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.