use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tempura van groene asperges met Japanse dressing
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tempura van groene asperges met Japanse dressing

Tempura van groene asperges met Japanse dressing

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g kleine dunne groene asperges
  • 10 g verse gember
  • 3 el light room
  • 0.5 dl sojasaus
  • 2 el merin (Japanse kookwijn) of sherry
  • 0.5 tl wasabi naar smaak
  • 75 g bloem of tempurameel
  • 1 ei
  • Solo Frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Was de asperges en snijd eventueel een stukje van onderkant (als dat stug is) eraf. Schil en rasp de gember fijn.
  2. Meng in een pannetje de gember met de light room, de sojasaus, de merin of sherry en eventueel de wasabi. Breng aan de kook, goed doorroeren en laten afkoelen.
Bereiding
  1. Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170°C.
  2. Zeef de bloem en schep er het ei, 1 dl ijskoud water en ½ el sojasaus door. Niet te lang scheppen want er moeten nog klontjes in blijven zitten.
  3. Haal telkens een paar asperges door het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
  4. Leg de tempura op 2 bordjes en geef de gemberdressing er apart bij om de tempura in te dippen. Serveer direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.