use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Stoverij van lamsbout met curry
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Stoverij van lamsbout met curry

Stoverij van lamsbout met curry

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 winterwortelen
  • 2 uien
  • 1 selder
  • 1 lamsbout (van 1 à 1,2 kg)
  • Solo Vloeibaar
  • 2 (grote) takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 teentjes look
  • 1 el currypoeder (begin met 1 en proef of het voldoende is)
  • 1 bussel rapen
  • 2 courgettes
  • 2 dl light room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil en snij 4 wortelen in grove stukken. Pel en snij de uien en snij een halve selder in stukjes.
  2. Bak de lamsbout, in een stoofpan, aan de buitenkant mooi bruin met 5 eetlepels Solo. Voeg er vervolgens de grof gesneden groenten aan toe. Kruid stevig af met peper, zout, tijm, laurier en de hele teentjes look.
  3. Overgiet het geheel met water en laat ongeveer 3 uur op een zacht vuurtje sudderen.
  4. Haal de bout eruit, maar zet de bouillon terug op het vuur. Voeg er de currypoeder aan toe (voeg eventueel wat meer curry naar smaak toe).
  5. Snij ook de rest van de wortelen, selder, rapen en courgettes in gelijke, grove stukken en laat ze 5 minuten garen in de bouillon (ze moeten knapperig blijven). Voeg er vervolgens de light room aan toe.
  6. Plaats ten slotte de lamsbout er terug bij en laat dit nog een half uur op een zacht vuurtje garen. Serveer met aardappelen of rijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.