Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
lekker eten

Stoofpotje met boleten en worstjes

Maak van perugine worst, aubergine en tomaten dit heerlijke gerecht. De saus wordt gemaakt van gevogeltefond, rode wijnazijn en de kastanjes geven een lekkere bite aan het gerecht.

Met gestoofde worstjes, aubergine en tomaten zet je dit heerlijke gerecht op tafel. De saus op basis van gevogeltefond, rode wijnazijn combineert uitstekend met het gerecht en de kastanjes geven een lekkere bite.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding10 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties3 porties
gemiddeld
stoven
hoofdgerecht
Belgisch
recipe image Stoofpotje met boleten en worstjes
  • 2 aubergines
  • 50 g Solo margarine
  • 1 teentje look gepeld
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tomaten
  • 500 g paddenstoelen (boleten), in twee gesneden
  • 240 g gekruide varkensworst
  • 3 el rode wijnazijn
  • 150 ml gevogeltefond
  • 80 g kastanjes
  1. Schil de aubergines, snijd ze in rondjes en bak ze dan in een braad-/stoofpan in de helft van de Solo met het teentje look en het takje rozemarijn.
  2. Ontpit de zwarte tomaten, snijd ze in plakjes en leg ze op de aubergines.
  3. Stoof in een andere braad-/stoofpan in de rest van de Solo de boleten en de worstjes en blus ze op het einde van de kooktijd met de rode wijnazijn en de gevogeltefond.
  4. Leg de boleten en de worstjes in de stoofpan met de aubergines en de tomaten. Voeg de kastanjes en de jus van de worstjes toe en laat 5 min. afgedekt staan.
  5. Dit is een recept van “Le Creuset”
Serveer het stoofpotje met boleten en worstjes met pasta.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.