use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Soufflé van appel met Calvados en sorbet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Soufflé van appel met Calvados en sorbet

Soufflé van appel met Calvados en sorbet

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 appels (Jonagold of Golden)
  • 1 citroen (het sap)
  • 15 g Solo Wikkel
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 80 g bloemsuiker
  • 4 el calvados
  • 1 l appelsorbet (supermarkt)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het hoedje van elke appel en snijd met een aardappelmesje het vruchtvlees rondom in, op ongeveer een centimeter van de rand. Het klokhuis kan je eventueel losmaken met een appelboor (let echter op dat je niet door de bodem duwt).
  2. Haal met een parisiennelepeltje (een rond lepeltje waarmee je vb. ook meloenballetjes maakt) het vruchtvlees uit de appels en doe het in een kom. Verwijder de harde gedeelten en de pitjes en besprenkel het vruchtvlees lichtjes met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Hak het vruchtvlees fijn met een mes.
  3. Doe het vruchtvlees in een pan met een eetlepel water en kook het in acht minuten tot moes. Druk de appelmoes door een zeef boven een mengkom. Scheid de eidooiers van het eiwit. Hou het eiwit apart.
  4. Voeg de zachte Solo bij de appelmoes en roer tot een gladde massa. Voeg de eidooiers, de calvados en de bloemsuiker toe en roer opnieuw tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het appelbeslag.
  5. Vul elke uitgeholde appel tot de rand met het soufflédeeg en zet ze in een ovenschaal. Schuif de schaal in de oven en bak twintig minuten, tot de soufflé goed gerezen is. Bestuif de appelsoufflés met wat bloemsuiker en serveer ze met een bolletje appelsorbet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.