Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
koken met kinderen

Salade met gebakken aardappels, venkelknol en gerookte kip

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Belgisch
groenten
recipe image Salade met gebakken aardappels, venkelknol en gerookte kip
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 900 g voorgekookte aardappelpartjes
  • 1 venkelknol met groen
  • 2 uien
  • 350 g tomaten
  • 8 middelgrote zoetzure augurken (+ vocht)
  • 6 el slasaus naturel
  • 300 g gerookte kipreepjes
  1. Verhit de Solo Vloeibaar in een wok of hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak de aardappelpartjes hierin in ca. 15 minuten bruin. Bestrooi met wat zout en schep geregeld om. Laat de aardappelpartjes een beetje afkoelen.
  2. Haal ondertussen het fijne groen van de venkelknol af en hak het fijn. Snijd de venkel eerst doormidden, dan in reepjes en die in stukjes. Pel en hak de uien fijn. Snijd de tomaten in partjes en de augurken in plakjes.
  3. Meng de slasaus in een grote schaal met 5 eetlepels van het zoetzure augurkenvocht, het fijngehakte venkelgroen en wat peper tot een dressing.
  4. Hussel de lauwwarme aardappeltjes, de venkel, de ui, de tomaat, de augurk, de gerookte kipreepjes door de dressing.
  5. Verdeel de salade over 4 borden of kommen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.