use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pizza met Provençaalse groenten en tonijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pizza met Provençaalse groenten en tonijn

Pizza met Provençaalse groenten en tonijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 40 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 blik tonijn op olie (uitgelekt)
  • 50 g gemalen gruyère
  • 50 g parmesan
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 12 zwarte olijven
  • tijmpoeder
  • 5 g zout
  • 1 scheutje melk
  • 3 dl lauw water
  • 15 g gist
  • 350 g bloem
  • 80 cl Bertolli extra vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de gist oplossen in de lauwe melk.
  2. Doe de bloem in een menkom van een mengtoestel.
  3. Op een kleine snelheid vermengen met lauw water, gist, olijfolie en zout. Verwijder het deeg uit de mengkom en bewerk een tiental minuten op een ingebloemde werktafel tot het deeg elastisch is.
  4. Laat 1 u 30 minuten onder een doek rijzen op een warme plaats zonder tocht.
  5. Verdeel in 12 porties.
  6. Rol het deeg uit in ronde platte vormen van ongeveer 6 cm diameter.
  7. Verwarm de oven voor op 180°.
  8. Leg de tonijn op het deeg , snipper de paprika's de tomaten en de olijven en verdeel ze eroveren.
  9. Strooi er de tijm, de gemalen gruyère en parmezaan over.
  10. Bak ongeveer 15 minuten in de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.