use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ovenschotel met vis en prei
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ovenschotel met vis en prei

Ovenschotel met vis en prei

Soms hoef je het heus niet ingewikkelder te maken dan een simpele ovenschotel met vis en prei. Een gerecht waar je altijd wel mee scoort.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g rijst
  • 1 kg prei
  • 6 zongedroogde tomaatjes (pot)
  • 1 el citroensap
  • 4 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 600 g victoriabaarsfilet
  • zout, peper
  • 2 el mosterd
  • Voor de kaassaus:
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 30 g bloem
  • 3 dl melk
  • 100 g geraspte Goudse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in ringen en kook ze in water in 15 minuten gaar. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  2. Giet de prei af en voeg citroensap en een kneepje vloeibare margarine toe. Meng er vervolgens de stukjes tomaat en gehakte peterselie door.
  3. Maak de kaassaus. Verwarm hiervoor in een steelpannetje 3 kneepjes vloeibare margarine. Voeg de bloem toe en roer dit tot een samenhangend geheel. Laat het 2 minuten zachtjes pruttelen, zodat de bloem kan garen.
  4. Schenk al roerend de melk erbij en roer tot een dikke, gladde saus ontstaat. Meng hier 0.75 van de geraspte kaas door en breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Kruid ondertussen de visfilets met zout en peper en bestrijk ze met mosterd. Verhit 3 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de vis 2 à 3 minuten per kant.
  6. Schep de helft van de rijst in een ovenschaal. Schep daarop de helft van de prei en leg hierop de vis. Dek de vis af met de rest van de prei en schep hierop de rest van de rijst.
  7. Schenk de kaassaus over de rijst, bestrooi met de achtergehouden kaas en bak het gerecht in ongeveer een half uur goudbruin.
Varieer naar hartenlust bij deze ovenschotel met vis en prei: wat dacht je van een versie met broccoli?

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.