use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mexicaanse rode pepersaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mexicaanse rode pepersaus

Mexicaanse rode pepersaus

Met deze rode pepersaus geef je een Mexicaanse twist aan je grilgerechten. De lekker pittige smaak wordt ongetwijfeld een hit op je volgende barbecue of gourmetavond.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    12 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 eetlepel Solo
  • 1 koffielepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel zout
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 spaanse pepertjes of jalapenopepers
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de pepertjes doormidden en verwijder de zaadjes.
  2. Hak de pepertjes, uien, tomaten en het knoflook fijn.
  3. Smelt de Solo in een pot, stoof de fijngehakte groenten en smaakmakers eventjes aan.
  4. Voeg er de andere ingrediënten bij en laat ze vervolgens een half uurtje sudderen in hun eigen nat. Voeg er wat warm water aan toe als het mengsel zou gaan aanbranden.
  5. Wrijf de massa vervolgens door een zeef.
  6. Je kan deze saus zowel koud als lichtjes opgewarmd gebruiken.
Door de pikante pepertjes bewaart deze rode pepersaus makkelijk een paar weken in een gesloten pot in je koelkast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.