Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Madeleines met chocolade en sinaasappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties10 porties
gemiddeld
nagerecht
Belgisch
gebak
recipe image Madeleines met chocolade en sinaasappel
  • 100 g Solo
  • 2 eieren
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 sinaasappel
  • 90 g rietsuiker
  • 70 g pure chocolade
  • 90 g patisseriebloem
  • 1 el bakpoeder
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 snuifje zout
  • Extra:
  • bakplaat voor madeleines
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Smelt de Solo op een zacht vuur (of op lage stand in de microgolfoven) en laat afkoelen.
  3. Verbrokkel de chocolade en smelt ze au bain marie.
  4. Spoel de sinaasappel onder stromend water en dep hem goed droog. Rasp ongeveer 2 eetlepels van de schil (zonder het witte gedeelte) en houd dit apart.
  5. Klop de eieren los met de honing en roer de rietsuiker erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer er het cacaopoeder en het zout door. Spatel de margarine en chocola met het eimengsel door de bloem. Voeg de sinaasappelzeste toe, roer nog even door en giet het deeg in de madeleinevormpjes (vul de vormpjes voor ongeveer 2/3, want het deeg zal tijdens het bakken nog uitzetten).
  6. Bak de madeleintjes ongeveer 8 minuten (de baktijd hangt af van de sterkte van je oven). Haal de madeleintjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Een handig truukje om je madeleinevormpjes zonder morsen te vullen? Gebruik een ijsschep!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.