use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokante kalfshaasbiefstukjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Krokante kalfshaasbiefstukjes

Krokante kalfshaasbiefstukjes

Met nieuwe krieltjes met lente-uitjesboter & jonge worteltjes en lente-uitjes met sinaasappel.

Met nieuwe krieltjes met lente-uitjesboter & jonge worteltjes en lente-uitjes met sinaasappel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kalfshaasbiefstukjes
  • 1.5 el Bertolli Pesto Verde
  • 1 ei
  • 6 el bloem
  • 150 g wit broodkruim * of Japans paneermeel (panko)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 el Bertolli Vloeibaar
  • nieuwe krielaardappeltjes met lente-uitjesboter**
  • jonge worteltjes met lente-uitjes en sinaasappel***

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Bestrooi het vlees rondom met peper en bestrijk met wat pesto.
  2. Klop het ei los met 1 el water in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Meng in ander diep bord het broodkruim of paneermeel met de peterselie.
  3. Wentel de kalfsbiefstukjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens royaal door het kruim of paneermeel. Zorg dat de kalfsbiefstukjes rondom goed bedekt zijn. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Bereiding
  1. Verhit de vloeibare margarine in een ruime pan en bak hierin de kalfsbiefstukjes rondom bruin en krokant. Zet het vuur iets lager en bak ze nog 5 minuten. Geregeld keren.
  2. Verdeel de warme worteltjes over 4 grote diepe warme borden en verdeel de gepaneerde filets erover. Geef de krielaardappeltjes met lente-uitjesboter er apart bij.
  3. **Nieuwe krielaardappeltjes met lente-uitjesboter:
  4. Kook 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil, in ca. 15 minuten gaar. Snijd ondertussen 2 lente-uitjes fijn. Verhit 4 el Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken in een pan en bak hierin de lente-uitjes gedurende 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en meng met de krielaardappeltjes.
  5. ***Jonge worteltjes met lente-uitjes en sinaasappel:
  6. Kook 500 g geschraapte hele jonge worteltjes in ruim gezouten kokend water met wat citroensap gaar. Snijd ondertussen een bosje lente-uitjes in de lengte doormidden. Kook ze 1 minuut mee met de worteltjes. Rasp ondertussen de schil van ½ sinaasappel en pers deze uit. Meng de warme worteltjes en lente-uitjes met de sinaasappelrasp en sap en breng op smaak met enkele druppels Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken, peper en zout.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.