use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Knolselder-appelcompote met gehaktballetjes en frietjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Knolselder-appelcompote met gehaktballetjes en frietjes

Knolselder-appelcompote met gehaktballetjes en frietjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 8 grote bintjes
  • 8 Cox appels
  • 0.5 knolselder
  • 1 sjalot
  • 800 g gehakt (varkens- of rund)
  • 1 ei
  • Solo Vloeibaar
  • Solo Frituurvet

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de bintjes en snij in 8 partjes. Spoel deze “frietjes” in koud water en droog ze goed in een handdoek. Frituur ze daarna gedurende 4 minuten voor op 140°. Bak ze net voor het serveren een tweede keer, in zo’n 4 à 5 minuten, goudbruin op 170°.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Doe hetzelfde met de knolselder. Verhit twee eetlepels Solo. Stoof nu de appels samen met de knolselder op een zacht vuurtje, afgedekt met een deksel in circa 20 minuten gaar.
  3. Pel en snipper de sjalot en meng met het gehakt, een ei, peper en zout. Maak er kleine balletjes van en bak ze op een hoog vuur in twee eetlepels Solo krokant en goudbruin. Laat vervolgens op een zacht vuurtje en onder een deksel zo’n 10 minuten van binnenuit garen.
  4. Serveer de balletjes samen met de compote en de versgebakken frieten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.