use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kipfilet met mascarponesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kipfilet met mascarponesaus

Kipfilet met mascarponesaus

Heerlijk, deze kipfilet met mascarponesaus! Een lekker sappig en smeuïg gerecht voor een doordeweekse avond. Supersimpel klaar te maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 sjalot
  • 20 g Solo
  • 1 kruidentuiltje (tijm - laurier - peterseliestengels)
  • zout en peper
  • 4 eetlepels light room
  • 100 g mozzarella
  • tagliatelle
  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes parmaham
  • 500 g tomaat
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje look
  • 250 g mascarpone
  • fijngehakte basilicum

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de over voor op 200°C.
Bereiding
  1. Voor de saus: Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui, het lookteentje en de sjalot zeer fijn. Stoof de ui en de sjalot met de Solo.
  2. Voeg de tomaten toe. Meng goed, voeg de look, het kruidentuiltje, zout en peper toe.
  3. Laat 15 tot 20 minuten afgedekt pruttelen.
  4. Roer de saus door een zeef en meng er de mascarpone onder. Werk af met basilicum naar smaak.
  5. Wikkel elke kipfilet in een sneetje parmaham, bestrooi deze met de in stukjes gehakte mozzarella, giet er de light room over en bak dit 10 minuten in de oven in een vuurvaste schaal.
  6. Kook de tagliatelle intussen al dente. Dien op met de mascarponesaus en tagliatelle.
Maak je kipfilet met mascarponesaus, laat de kip dan na het bakken even rusten onder aluminiumfolie: je kip zal sappiger smaken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.