use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hartig taartje van garnalen, ricotta en broccoli
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hartig taartje van garnalen, ricotta en broccoli

Hartig taartje van garnalen, ricotta en broccoli

Met pappardelle met gefrituurde kappertjes.

Met pappardelle met gefrituurde kappertjes.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 dikke winterwortel
  • 500 g broccoliroosjes
  • 1 potje Bertolli Pesto alla Calabrese
  • 500 g grote, gepelde ongekookte garnalen
  • 100 g (half)gedroogde tomaten op olie
  • 200 g ricotta
  • pappardelle met gefrituurde kappertjes*
  • Extra: 4 kookringen (ca. 12 cm Ø)
  • (kunnen ook worden gemaakt van 4x dubbelgevouwen aluminiumfolierepen)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Schil en snijd de wortel in dunne plakjes. Zet de wortel op in een laagje koud water met wat zout en kook gedurende 10 minuten. Afgieten.
  2. Kook ondertussen de broccoliroosjes gedurende 6 minuten in kokend water met wat zout. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  3. Meng de broccoli met ¾ van de ricotta en ¾ van de pesto. Meng de garnalen met de rest van de pesto.
  4. Zet de kookringen op een bakplaat. Bedek de bodem met de plakjes wortel. Verdeel het broccolimengsel er gelijkmatig over en druk het stevig aan. Leg de garnalen erop. Schep er hier en daar nog wat ricotta op.
Bereiding
  1. Verwarm een half uurtje voor het eten de oven voor op 180°C.
  2. Zet de taartjes in de hete oven en bak ze gedurende 15 minuten. Zet de taartjes met behulp van een brede schep op 4 borden. Verwijder de kookring. Schep de pappardelle met gefrituurde kappertjes ernaast.
  3. * Pappardelle met gefrituurde kappertjes:
  4. Kook 400 g pappardelle-pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep 3 el kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit vlak voor het eten een laagje (3 cm) milde olijfolie in een steelpannetje en frituur de kappertjes met een paar tegelijk in ca. 30 seconden knapperig. Laat ze op droog keukenpapier uitlekken. Voeg aan de afgegoten pappardelle grof gemalen peper en grof zeezout naar smaak toe. Strooi de kappertjes erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.