use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevogelteragout met citroen en Provençaalse tomaat
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevogelteragout met citroen en Provençaalse tomaat

Gevogelteragout met citroen en Provençaalse tomaat

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kalkoen- of kippenlapjes (500 g)
  • 1 citroen
  • 80 g Solo
  • 4 tomaten
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g bloem
  • zout, peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Was de tomaten, verwijder de steeltjes en snij ze in de breedte door. Pel het teentje knoflook en verwijder de kiem. Plet de knoflook met de vlakke kant van een mes en hak fijn.
  3. Doe de bloem, 40 g goed koude margarine, de kruiden en de knoflook in een kom en meng grof met de hand tot een korrelig deeg. Bedek de tomaten ermee en zet 30 minuten in de oven.
  4. Snij de lapjes in grote stukken. Laat het vlees in 40 g margarine op een hoog vuur kleuren. Blus vervolgens met het sap van de citroen. Dek af en laat nog 10 minuten op een zacht vuur garen.
  5. Breng op smaak met peper en zout en dien op met de tomaten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.