use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gestoofde runderlapjes met tomaat en graanmosterd
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Maak zelf superzachte runderlapjes

Gestoofde runderlapjes met tomaat en graanmosterd

Dit stoofpotje van runderlapjes klaarmaken is niet veel werk. Alles de pan in, laten sudderen en een uurtje later zet je een heerlijke maaltijd op tafel.

Met deze gestoofde runderlapjes met tomaat en graanmosterd zet je een heerlijk en makkelijk te maken stoofpotje op tafel. Zacht gegaard rundvlees met tomaat en graanmosterd, je eet je vingers er bij op!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    40 min
  • Op tijd klaar
    3 uur 10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g runderstoofvlees
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 el graanmosterd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal de runderlapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de runderlapjes vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op middelhoog vuur twee eetlepels Solo Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Solo lichtbruin kleurt.
  2. Bak de runderlapjes aan beide kanten kort aan. Draai het vuur wat lager en bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor en bak nog een minuut.
  3. Schenk de runderbouillon erbij en voeg een eetlepel graanmosterd toe. Breng dit op een hoog vuur tegen de kook aan. Laat het vlees, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje 2 tot 3 uur sudderen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Serveer dit stoofpotje met gekookte aardappels of verse aardappelpuree met peterselie en groenten naar eigen keuze.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.