Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Gepofte aardappel met grijze garnalen

Kook eens lekker makkelijk vandaag. Voor deze gepofte aardappelen met garnalen heb je maar een halfuurtje tijd en 4 ingrediënten nodig. Daar ga je toch gewoon voor?

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd50 min
  • Voorbereiding5 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
hoofdgerecht
Belgisch
recipe image Gepofte aardappel met grijze garnalen
  • 1 kg grof zout
  • 0.5 blokje Knorr Finesse bouillon groenten (fijngeraspt)
  • 80 g Solo
  • citroensap
  • 20 g fijngehakte bieslook
  • 4 aardappel (grote, bloemig kokende aardappelen)
  • 200 g versgepelde grijze garnalen
Voorbereiding
  1. Schrob de aardappelen zonder de schil al te veel te beschadigen onder stromend water schoon.
Bereiding
  1. Strooi het grof zout op een ovenplaat en verdeel het egaal.
  2. Leg de aardappelen op deze zoutplaat en gaar ze gedurende 45 minuten in een oven op 180 °C. Om te testen of ze gaar zijn kun je even in de aardappelen prikken met een keukennaald of mesje. Als je geen weerstand meer voelt, zijn ze gaar.
  3. Snij op ongeveer drie vierden van de hoogte overlangs een deksel van de aardappelen en haal ze vervolgens leeg met een koffielepeltje zonder de schil te beschadigen.
  4. Vergeet ook niet de hoedjes uit te lepelen. Prak de aardappel-pulp met
  5. een vork in grove stukken en voeg de bieslook, het geraspte blokje bouillon, het citroensap en de Solo toe.
  6. Meng alles goed en vul er de uitgeholde aardappelen mee.
  7. Strooi de garnalen royaal over de aardappel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.