use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gepocheerde vis met courgette- en muntsaus en groene tagliatelle
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gepocheerde vis met courgette- en muntsaus en groene tagliatelle

Gepocheerde vis met courgette- en muntsaus en groene tagliatelle

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 350 g groene tagliatelle
  • bouillonpoeder
  • 1 citroen
  • 4 dikke witvis - of zalmfilets (totaalgewicht 400 g)
  • 1 middelgrote ui
  • 3 courgettes (totaalgewicht 600 g)
  • 1 klein bosje verse munt (ongeveer 15 g)
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 4 el kookroom

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de tagliatelle in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Halveer de citroen en pers deze uit. Breng 1 liter water met 2 eetlepels bouillonpoeder aan de kook. Leg de vis in het water, breng weer aan de kook en draai het vuur dan uit. Laat 15 minuten staan.
  3. Pel en snipper de ui. Was de courgettes en haal de uiteinden eraf. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in reepjes van 0,5 cm. Houd ongeveer 20 muntblaadjes apart en hak de rest fijn.
  4. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de ui toe. Bak 1 minuut. Doe de courgette in de pan en roerbak nog eens 3 minuten. Strooi er een mespuntje bouillonpoeder en zwarte peper over.
  5. Giet 100 ml van het pocheervocht van de vis in de pan met de rest van de courgette en kook 2 minuten op hoog vuur. Pureer dit met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Roer de kooroom en de fijngehakte muntblaadjes erdoor en maak op smaak af met zwarte peper.
  6. Verdeel de tagliatelle en de geroerbakte courgette over 4 voorverwarmde borden. Schep de vis uit het kookvocht en leg die naast de pasta. Schep de courgettesaus over de vis en de pasta en strooi de rest van de muntblaadjes erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.