use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gemarineerd varkenskroontje met patatas bravas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gemarineerd varkenskroontje met patatas bravas

Gemarineerd varkenskroontje met patatas bravas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 Iberico-varkenskroontje
  • Voor de marinade:
  • enkele el sherry
  • 1 el verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 mespunt harissa
  • Voor de patatas bravas en de saus:
  • 4 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tijm
  • laurierblad
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • 2 el witte wijnazijn
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el suiker
  • 1 el Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Marineer het varkenskroontje. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat het vlees minstens 3 uur marineren in de koelkast.
  2. Maak de saus: Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en fruit de ui en de knoflook kort. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles 20 minuten zacht sudderen.
  3. Maak de aardappelen: Kook de aardappelen bijna gaar in gezouten water (hangt af van de hardheid van je aardappel) en snijd in lange plakken.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de marinade, verhit een antikleefpan en bak het rondom mooi bruin. Leg het vlees in een ovenschotel en gaar het nog een kwartiertje verder in de oven. Haal het uit de oven en laat 10 minuutjes rusten.
  5. Verhit de grillpan en bak de aardappelen goudbruin. Serveer met de tomatensaus en wat aïoli.
  6. Snijd het varkenskroontje in koteletjes en serveer ze met de patatas bravas en de pittige tomatensaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.