Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
koken met kinderen

Gehaktballetjes met krielaardappeltjes en spruitjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Belgisch
groenten
recipe image Gehaktballetjes met krielaardappeltjes en spruitjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 400 g rundergehakt
  • paprikapoeder
  • 450 g spruitjes
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 800 g voorgekookte krielaardappeltjes
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 dl kookroom
  1. Verkruimel de plakjes ontbijtkoek. Meng in een kom het gehakt met de ontbijtkoekkruimels, 1 theelepel peper, wat zout en 2 theelepels paprikapoeder. Draai er (met natte handen) 20 kleine balletjes van.
  2. Maak de spruitjes schoon en kook ze ca. 5 minuten in kokend water. Giet ze af en laat uitlekken.
  3. Verhit in een pan de Solo Vloeibaar, wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de gehaktballetjes erin en bak ze in een paar minuten rondom bruin.
  4. Verlaag het vuur en bak ze nog 4 minuten. Voeg de krielaardappeltjes en de spruitjes toe en bak ca. 7 minuten. Roer de kerstomaatjes erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de Kookroom toe en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder.
  5. Verdeel het balletjesmaal over 4 diepe borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.