use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken kipvleugeltjes met rozijntjesrijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken kipvleugeltjes met rozijntjesrijst

Gebakken kipvleugeltjes met rozijntjesrijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 25 g rozijnen
  • 300 g witte rijst
  • 500 g kippenvleugeltjes
  • 1.5 el lichtbruine basterdsuiker
  • 4 el tomatenketchup
  • 600 g fijngesneden groene kool
  • 4 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  3. Bestrooi ondertussen de kippenvleugeltjes met wat peper en zout. Meng 1 eetlepel suiker met de ketchup.
  4. Verhit in een pan 2 eetlepels Solo Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de kippenvleugeltjes erin en bak ze in een paar minuten aan alle kanten bruin. Zet het vuur laag en bak ze 15 minuten.
  5. Bestrijk de kippenvleugeltjes na 15 minuten bakken (met behulp van een kwastje) met het ketchupmengsel en bak nog 5 minuten. Keer ze tussentijds geregeld om.
  6. Verhit ondertussen 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok, wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en roerbak de kool 10 minuten. Voeg 0.5 eetlepel suiker, de rozijnen, 0.5 theelepel peper en wat zout toe. Schep de warme rijst erdoor.
  7. Verdeel de rijst over 4 borden en leg de kippenvleugeltjes ernaast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.