voorgerecht
Duo-soep van spinazie en kervel
Twintig minuutjes… langer duurt het niet om deze lekkere soep van spinazie en kervel klaar te maken. Een frisgroene lentesoep boordevol smaak om volop van te genieten.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 el Solo vloeibaar
- 1 groentebouillonblokje
- zout
- 1 dl light room
- 1 middelgrote ui
- 150 g diepvriesspinazie
- 50 g kervel
- peper
- 1 liter water
- Snij de ui heel fijn en gooi hem snel - vóór je ogen tranen - in een soepketel met een lepeltje Solo.
- Wacht even tot de uisnippers glazig worden.
- Giet er dan het water bij, verbrokkel er een groentebouillonblokje in en voeg de spinazie toe.
- Na 5 minuten koken mag de kervel erbij. Laat nog 5 minuten borrelen.
- Nu nog even mixen, een snuifje peper en zout erbij, een scheutje light room.
