use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Couscous met kip en merguez
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Couscous met kip en merguez

Couscous met kip en merguez

Couscous met kip en merguez is een klassieke manier om couscous te bereiden. Deze combinatie van vlees en groenten geeft je gerecht een geweldige smaak.

Een Marokkaanse couscous maken? Met dit couscous recept met lekker veel groenten, kip en merguez worstjes zet je een heerlijke couscous op tafel waar groot en klein van zullen genieten. Grof gesneden groenten, kruidige lams-merguez en sappige kip zorgen samen voor een feestelijke maaltijd op tafel. Harissa en ras el hanout geven dat typisch Marokkaanse smaakje aan de couscous.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    55 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 50 g Solo margarine
  • 4 drumsticks
  • 3 uien
  • 2 rode paprika's
  • 4 wortels
  • 2 kleine courgettes
  • 2 rapen
  • 1 aubergine
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • ½ eetlepel komijnpoeder
  • ½ eetlepel harissa kruidenmix
  • 200 g gekookte kikkererwten (uit pot, met het vocht)
  • 200 g couscous (middelgrote korrel)
  • 8 merguez worstjes (lamsvlees)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm een klontje Solo Bakken en Braden in een grote pan. Bak de kip rondom aan, temper het vuur en laat de kip zachtjes braden. Snijd intussen de groenten in grote stukken.
  2. Neem de kip uit de pan. Giet het vet uit de pan zonder de pan af te wassen om zo het vleessap te bewaren. Verhit een beetje Solo in de pan en fruit de uien goudgeel aan. Voeg de ras el hanout , de komijn en de harissa toe en laat 1 minuut koken.
  3. Voeg de rest van de groenten toe. Meng alles goed en voeg nog 1 liter warm water toe. Voeg zout naar smaak en de kip toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten met vocht toe.
  4. Spoel intussen de couscous zorgvuldig met heet water. Neem na 20 minuten kooktijd van het vlees een deel bouillon uit de pan en zeef de bouillon alvorens over de couscous te schenken (½ volume bouillon voor een volume couscous).
  5. Verhit gelijktijdig Solo margarine in een koekenpan en bak de merguez-worstjes rond om bruin en gaar.
  6. Serveer de couscous met de kip en de merquez.
Je kunt ook harissapasta uit een blikje of tube gebruiken. Neem dan ½ -1 eetlepel harissa.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.