use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Coq au vin blanc
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Ontdek het beste recept voor coq au vin blanc en verras iedereen met dit superlekkere Franse gerecht. Jij gaat punten scoren!

Kip in witte wijn of coq au vin blanc is een eenvoudig te maken kip recept waarmee je iedereen aan tafel verrast. Een stoofgerecht met kip, vol van smaak en altijd een succes tijdens een feestelijk diner.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    2 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg braadkip
  • 50 g spek
  • 2 sjalotten
  • 250 g champignons
  • 1 teentje look
  • 3 grote tomaten
  • 3 el Solo margarine vloeibaar
  • 1 el bloem
  • 200 ml sherry
  • 500 ml witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 100 ml room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de kip, dep droog en deel in stukken. Kruid met versgemalen peper en zout.
  2. Snijd het spek in kleine blokjes. Pel de sjalotten, reinig de champignons, pel de look en hak fijn. Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Verhit Solo in een stoofpot en bak het spek glazig. Voeg de sjalotten, knoflook en champignons toe en laat deze enkele min. meebakken. Haal dan alles uit de pan en zet even aan de kant. Voeg de kip en bloem toe. Laat ze aan alle kanten goudbruin bakken en blus met de sherry. Voeg de witte wijn, tomatenblokjes, laurier en tijm toe en breng aan de kook.
  4. Voeg de champignons, spek, knoflook en sjalotten opnieuw toe. Breng aan de kook, plaats het deksel op de pot en laat de coq au vin blanc ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Roer nu en dan om. Haal het deksel van de pot, verwijder de takjes tijm en laat nog 30 min. langer sudderen, voeg indien nodig meer vocht toe. Doe er net voor het serveren de room bij.
  5. Dit is een recept van “Le Creuset”
Hou je van een krokant korstje? Zorg dan dat de Solo heet genoeg is vooraleer je de kip voor je coq au vin blanc in de pan doet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.