use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chorizo met wortelen en zoete pepers
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chorizo met wortelen en zoete pepers

Chorizo met wortelen en zoete pepers

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 bosje jonge wortelen
  • 20 cl sinaasappelsap
  • 1 l kipbouillon
  • 4 sjalotjes
  • 10 cl witte wijn
  • knoflook
  • 4 Iberico-chorizoworstjes om te bakken
  • 750 g aardappelen
  • 2 zoete pepers
  • 100 g manchegokaas (Spaanse schapenkaas)
  • 1 el Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schraap de worteltjes en kook ze kort in de kipbouillon en het sinaasappelsap. Snipper de sjalotjes fijn en snijd de chorizoworstjes in plakjes. Snijd de aardappelen in plakjes. De zoete pepers laat je in hun geheel.
  2. Verwarm de oven voor op 180-200°C. Doe alle ingrediënten in een bakblik. Meng alles goed en laat 15-20 minuten bakken in de oven. Roer halverwege de baktijd alles nog eens goed om. Rasp er net voor het serveren de manchego over en werk af met versgemalen peper.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.