Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Chocolademousse met kersen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding1 uur 10 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
nagerecht
Belgisch
dessert
recipe image Chocolademousse met kersen
  • 200 g pure chocolade
  • 250 ml room
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 500 g kersen
  1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Voeg 50 ml room toe.
  2. Smelt de chocolade al roerend op een zacht vuurtje tot een gladde saus ontstaat.
  3. Laat afkoelen.
  4. Klop in een kom de rest van de room stijf met 3 eetlepels suiker. Spatel de gesmolten chocolade er geleidelijk door tot alles goed gemengd is.
  5. Laat de mousse in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
  6. Was de kersen en verwijder de pitten. Vermeng de kersen in een kom met 2 eetlepels suiker. Laat dit minstens een halfuur staan.
  7. Schep met een ijsschepper op elk bordje drie bolletjes chocolademousse en schik de kersen in het midden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.