use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Champignon-, prei- en walnootstrudels en Italiaanse salade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Champignon-, prei- en walnootstrudels en Italiaanse salade

Champignon-, prei- en walnootstrudels en Italiaanse salade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g champignons
  • 300 g prei
  • 100 g gepelde walnoten
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 2 el (volkoren)bloem
  • 200 g vers broodkruim
  • 1 el bouillonpoeder
  • 0.5 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 12 vellen filodeeg (ongeveer 23-25 cm)
  • 150 g gemengde sla
  • 3 el balsamicodressing (zelfgemaakt* of kant-en-klaar)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de prei zorgvuldig en snijd in dunne ringen. Hak de walnoten grof.
  2. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit 1 eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg de champignons en prei toe. Roerbak ongeveer 5 minuten en roer er dan de bloem, bouillonpoeder en Italiaanse kruiden door. Voeg na 2 minuten 200 ml koud water toe. Kook 2 tot 3 minuten en voeg daarna de walnoten en het broodkruim toe.
  3. Leg de vellen filodeeg naast elkaar op een werkoppervlak. Bestrijk het deeg met een beetje vloeibare margarine. Leg 3 vellen deeg op elkaar. Schep op elk vel een kwart van het champignonmengsel en laat ongeveer 3 cm aan elke kant vrij. Vouw de zijkanten over elkaar en rol losjes op. Leg de strudels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met nog wat vloeibare margarine. Bak 10 tot 15 minuten in de oven totdat het filodeeg lichtbruin en knapperig is.
  4. Doe de sla in een kom en meng er de dressing door. Doe de strudels over op 4 voorverwarmde borden en serveer met de salade apart erbij.
  5. * Voor een zelfgemaakte balsamicodressing mengt u 3/4 eetlepel balsamicoazijn met 1/2 theelepel mosterd, 1/2 theelepel suiker, 1 eetlepel fijngesneden (bos)ui, een snufje zout, een mespuntje peper en 2 kleine eetlepels olijfolie. Voeg eventueel gehakte verse basilicum toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.