use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Caesarsalade met Mechelse koekoek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Caesarsalade met Mechelse koekoek
  • Solo
  • 1 Mechelse koekoek
  • zeezout
  • 8 ministronkjes witloof
  • 1 bakje waterkers
  • Voor de dressing:
  • 2 eidooiers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el mosterd
  • 3 - 5 ansjovisfilets
  • 15 cl arachide-olie
  • 0.5 limoen, zeste en sap
  • Voor de croûtons:
  • 1 el Solo
  • enkele dikke sneden zuurdesem- of speltbrood
  • oude Brugse kaas, geraspt
  • versgemalen peper
  • Voor het gepocheerde ei:
  • 4 eieren
  • azijn
  1. Versnijd de Mechelse koekoek en bak de delen rondom bruin in een pan met wat Solo. Kruid met versgemalen peper en zeezout.
  2. Maak de dressing:
  3. Klop een mayonaise van de eidooier met de look en mosterd. Werk af met het limoensap en de zeste. Prak er de ansjovis door.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brood in plakjes en verdeel er de kaas over. Kruid met peper. Zet de croûtons in de oven tot ze mooi bruin zijn (afhankelijk van de dikte van de sneden).
  5. Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de witloofstronkjes overlangs en leg met de snijkant op de grillpan. Snipper de waterkers.
  6. Maak de salade:
  7. Verdeel de Mechelse koekoek over een schaal en leg er de witlofstronkjes en waterkers bij. Haal de croûtons uit de oven en leg ze erbij. Schenk er wat dressing over en serveer de rest van de dressing apart.
  8. Werk af met een gepocheerd eitje:
  9. Neem een hoge pot en breng water aan de kook. Doe er een scheut azijn bij (zo stolt het eiwit beter). Breek elk ei apart in een kopje, hou de dooier heel.
  10. Zet het vuur zachter en zorg dat het water net onder het kookpunt komt. Roer dan met een lepel in het water (tot je een draaikolk krijgt). Giet het eitje in het midden en laat 1-2 minuten pocheren. Verwijder voorzichtig met een schuimspaan. Je kan meerdere eieren tegelijk pocheren.
  11. Serveer de gepocheerde eitjes bij de Ceasarsalade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.