overig europees
Bloemkoolroomsoep
Een bloemkoolsoep met kerrie is een makkelijke manier om een soepklassieker eens origineel op tafel te zetten. De oosterse twist van kerrie en koriander zal je zeker verrassen!
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 1 bloemkool
- 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
- 2 dl light room
- 1 koffielepel (afgestreken) kerrie
- peper en zout
- 1000 ml water
- 25 g Solo
- koriander
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en was ze.
- Laat de Solo smelten in een kookpot.
- Doe de bloemkooltuiltjes erin, strooi er kerrie over en laat ze 5 minuten garen terwijl je ze omroert.
- Voeg de Knorr Bouillonketeltjes en 1 l water toe en breng aan de kook.
- Verminder het vuur en laat 20 minuten sudderen.
- Haal van het vuur en mix glad.
- Zet de soep op een zacht vuurtje en doe er al roerend de light room bij.
- Zodra de soep begint te koken, neem je ze van het vuur.
- Giet de soep in grote mokken en werk af met de koriander.
