Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
afternoon tea

Ananastaart met kokosnoot

Zalig, deze ananastaart met kokosnoot. Lekker exotisch gebak dat heerlijk smaakt bij een bolletje ijs op een zomerse dag. Een bijzonder origineel dessert! *

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties7 porties
gemiddeld
nagerecht
gebak
afternoon tea
recipe image Ananastaart met kokosnoot
  • 120 g Solo
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ijs met rum en rozijnen
  • 125 g geraspte kokosnoot
  • 4 eieren
  • 1 taartbodem blader of brokkeldeeg
  • 0.5 verse ananas
  1. Vet een taartvorm (Ø 26 cm) in met Solo en leg het deeg erin, prik dit in met een vork. Indien je bladerdeeg gebruikt, bak je dat het beste vooraf, zonder garnituur, zodat het krokant blijft: leg hiervoor wat zilverpapier op het deeg, bedek met een dikke laag gedroogde bonen of erwten en schuif het geheel gedurende 10 minuten in een oven van 180°C.
  2. Haal de vorm uit de oven, haal het papier en de droge erwten of bonen weg, en laat de taartbodem afkoelen.
  3. Maak dan het garnituur klaar: meng hiervoor de suikers met de eieren, voeg de kokosnoot toe, daarna de zacht geworden Solo-margarine.
  4. Verdeel deze bereiding over de bodem van de taart en schik hierover de schijfjes ananas.
  5. Laat de taart 30 tot 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.
  6. Neem de ananastaart met kokosnoot uit de vorm, laat volledig afkoelen en serveer met een bolletje ijs, met rum en rozijnen.
Zorg dat de ingrediënten voor je ananastaart op kamertemperatuur zijn voor je eraan begint. Haal ze een uurtje op voorhand alvast uit de koelkast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.