use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Amerikaanse pannenkoeken met roodfruit en honing
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Amerikaanse pannenkoeken met roodfruit en honing

Amerikaanse pannenkoeken met roodfruit en honing

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • Pannenkoeken:
  • 150 g bloem
  • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 30 g Solo Vloeibaar (ca. 3 el) + extra om in te bakken
  • 25 g suiker (ca. 2 el)
  • 1 ei
  • 175 ml karnemelk
  • Garnituur:
  • 20 g Solo Vloeibaar (ca. 2 el)
  • 100 g gemengd rood fruit (bijv. aardbeien, bessen en/of frambozen, vers of diepvries)
  • 50 g honing
  • Extra:
  • 1 of 2 koekenpannen (mogen kleine zijn)
  • aluminiumfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg 30 g (ca. 3 el) Solo, de suiker, een snufje zout, het ei en de melk toe en meng met een pollepel of mixer tot een heel dik beslag zonder klontjes.
  2. Verhit een scheutje Solo in 1 of 2 koekenpannen, wacht tot de bellen zijn weggetrokken.
  3. Schep in het midden van de pannen een kleine soeplepel beslag.
  4. Wacht tot het pannenkoekje begint te bubbelen. Keer dan om en bak de onderkant lichtbruin. Bak op dezelfde manier de rest van de pannenkoeken. Leg de gebakken pannenkoeken op elkaar op een bord en houd ze afgedekt met aluminiumfolie en een schone theedoek even warm.
  5. Verwarm 20 g (ca. 2 el) Solo in een koekenpan. Wacht tot de bubbels wegtrekken, voeg het fruit en de honing toe en verwarm 2 minuten op een matig vuur. Verdeel de pannenkoeken over 4 borden en schep het fruit met honing erover.
Als je eerst 3/4 van de melk aan het beslag toevoegt, en pas als het beslag glad is en er geen klontjes meer zijn de rest van de melk, krijg je makkelijker een beslag zonder klontjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.