use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardappelsalade met tonijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappelsalade met tonijn

Aardappelsalade met tonijn

Wauw, ongelooflijk wat je met aardappelen en een blik tonijn kan doen. Deze aardappelsalade met tonijn is bliksemsnel klaar: ideaal als voedzame lunch of als avondmaal op drukke dagen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 eetlepel suiker
  • 1 blik tonijn
  • 600 g aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 citroen
  • 1 koffielepel mosterd
  • 150 g yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels dille

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil en kook de aardappelen beetgaar. Kook de eieren hard en pel ze.
  2. Splits de eiwitten van de dooiers en hak de eiwitten fijn.
  3. Roer de dressing met de olie, het citroensap, de suiker, de mosterd, de yoghurt en de eiwitten. Breng verder op smaak met peper en zout en dille.
  4. Schil en ontpit de komkommer en snij in fijne plakjes. Roer ze door de dressing en schik op borden of in kommetjes.
  5. Snijd de aardappelen in plakjes en dan in reepjes en schik ze erop. Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel in stukjes. Schik op de aardappelen. Plet de eierdooiers met een vork en strooi over de salade.
Kies voor deze aardappelsalade liefst tonijn in eigen nat, niet in olie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.