use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardappelratatouille met witte wijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappelratatouille met witte wijn

Aardappelratatouille met witte wijn

O wat heerlijk, zo'n aardappelratatouille boordevol zuiderse groenten. Alles samen in één pan, halfuurtje sudderen en dan: volop genieten van die heerlijke smaken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    12 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 glazen witte droge wijn
  • 2 wortelen
  • 1 groene geschilde paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode geschilde paprika in reepjes gesneden
  • 1 grote ui in schijfjes
  • 2 eetlepels Solo
  • zout
  • tuinkruiden
  • peper
  • 1 aubergine
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 2 tomaten, gepeld en ontpit
  • 2 rauwe aardappelen, gepeld en in lbokjes gesneden
  • 1 teentje look

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Fruit de ui, de sjalotten en de look in de Solo .
  2. Voeg er de groenten bij (eerst de paprika en wortelen en enkele minuten later de aubergine) en laat dit een 5-tal minuutjes afgedekt stoven.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg er de aardappelen en de Provençaalse kruiden bij, samen met de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree. Meng alles.
  5. Zodra de aardappelen het groentevocht opgenomen hebben, blus je de groenten met de witte wijn (opgepast voor aanbranden!).
  6. Zorg ervoor dat al het kookvocht na ongeveer 15 min. verdampt is.
  7. Hak de bundel tuinkruiden fijn en bestrooi de schotel ermee.
Maak je eigen versie van deze lekkere aardappelratatouille: varieer gerust met de zomergroenten die je in huis hebt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.