Cupcakes bakken is dé nieuwste hype in de keuken. Het leuke aan dit dessert is dat iedereen zich erin kan uitleven. Ben je een ervaren rot of waag je je voor de allereerste keer aan deze cakejes? Je kiest zelf hoe makkelijk of moeilijk je het maakt. Eerst komt het erop aan om de basiskneepjes in de vingers te krijgen. De beste cupcakes zijn lekker luchtig, zodat je er heel veel van kan eten!

Eenmaal je de basis onder de knie hebt, is er natuurlijk nog de kunst van de afwerking. Je kan de cupcakes simpelweg bestrooien met wat poedersuiker of hagelslag. Of je kan er kleine kunstwerkjes van maken met glazuur en marsepeinen figuurtjes. Aan jou de keuze!

TIPS VOOR HEERLIJKE CUPCAKES

Het is belangrijk om de basis van je cupcakes juist te krijgen. Want zelfs de mooiste cakejes scoren pas als ze ook echt lekker smaken. Als je deze tips volgt, kan je naar hartenlust cupcakes bakken en ben je zeker dat ze overheerlijk zullen zijn!

  • Een gouden regel: gebruik een weegschaal en meet heel nauwkeurig de hoeveelheden af.
  • Haal de ingrediënten op tijd uit de koelkast. Je Solo zal niet klonteren als hij al zacht is. Als de eieren op kamertemperatuur zijn, krijg je een luchtig beslag.
  • Zet je mixer op de laagste stand en stop met mixen zodra je ingrediënten goed gemengd zijn. Zo mix je het deeg niet te lang, maar net lang genoeg.
  • Gebruik altijd een bakblik voor cupcakes. Zet daarin je papieren bakvormpjes. Zo mors je minder deeg als je de vormpjes opvult en behouden je cupcakes hun vorm.
  • Als je cupcakes klaar zijn, laat ze dan een minuutje in het bakblik zitten. Laat daarna de gebakjes eruit glijden door het bakblik een beetje schuin te houden. Op die manier moet je niet aan de papiertjes trekken.
  • Zijn je cupcakes helemaal afgekoeld? Dan zijn ze klaar om te versieren!

CUPCAKES VERSIEREN

Je kan cupcakes op allerlei manieren versieren en met verschillende ingrediënten. De laag waarmee je een cupcake afwerkt, heet de topping. Die kan gemaakt zijn van marsepein, chocolade, glazuur, crème… De mogelijkheden zijn onbeperkt!

Een populaire techniek om de topping op je cupcake aan te brengen, is de swirl: een gedraaid toefje. Daarvoor heb je een spuitzak nodig. Onze tip: doe je spuitzak niet te vol, maar vul hem voor ongeveer de helft. Voor je begint met je cupcakes te versieren, oefen je best eerst op een bordje. Veel succes!