Ingrédients pour 4 personnes
- 4 bladerdeeggebakjes (bouchée
- 250 g champignons, in vieren gesneden
- 600 g hoevekipfilet, in blokjes gesneden
- 6 dl kippenbouillon
- sap van ½ citroen
- boter
- peper en zout
- peterselie, fijngehakt
- 50 g hoeveboter
- 70 g bloem
- 250 g hoevegehakt
- 1 eierdooier
- 2 el paneermeel
- 1 eierdooier
- 1 dl room
Préparation
- Recept
- Breng de bouillon aan de kook, doe er de kip in en kook deze in 20 á 30 minuten zachtjes gaar.
- Houd de kip apart.
- Voor de gehaktballetjes
- Meng het kalfsgehakt met de eierdooier en wat paneermeel.
- Draai er kleine balletjes van en laat deze pocheren in de kippenbouillon tot ze komen boven drijven.
- Houd de balletjes ook apart.
- Stoof de champignons 2 minuten aan in hete boter of olie.
- Doe er het citroensap over.
- Voor de blanke roux
- Laar de boter smelten, vervolgens bloem toevoegen en mengen met een houten lepel.
- Enkele minuten laten bakken (zonder te kleuren).
- Van het vuur af de bouillon geleidelijk over de roux gieten, pan terug op het vuur zetten en al roerend aan de kook brengen.
- Klop er met een garde door en laat koken totdat men een mooie gladde saus heeft.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voor de liaison
- Klop de eierdooier los in een kommetje en de room onder mengen.
- Doe vervolgens een beetje van de saus bij de liaison en roer op.
- Haal de pan met de saus van het vuur en roer de liaison eronder (mag niet meer koken, anders gaat de liaison schiften).
- Meng er de blokjes kip, gehaktballetjes en champignons (met stoofvocht) onder en warm de ragout nog even op (niet koken).
- Breng eventueel verder op smaak met peper, zout en citroensap.
- Snijd de dekseltjes uit de bladerdeeggebakjes en zet de gebakjes en de dekseltjes op een ovenplaat en warm ze 5 minuten op in een op 180°C voorverwarmde oven.
Que disent les autres membres Solo sur cette recette ? (0)
Combien d’étoiles donnez-vous à cette recette ?