Recette 05 (0 votes)

Vol-au-vent

Il s'agit d'une recette de

temps
40 min
Ça vous donne l’eau à la bouche ?

D'autres ont également consulté


Préparation

  1. Recept
  2. Breng de bouillon aan de kook, doe er de kip in en kook deze in 20 á 30 minuten zachtjes gaar.
  3. Houd de kip apart.
  4. Voor de gehaktballetjes
  5. Meng het kalfsgehakt met de eierdooier en wat paneermeel.
  6. Draai er kleine balletjes van en laat deze pocheren in de kippenbouillon tot ze komen boven drijven.
  7. Houd de balletjes ook apart.
  8. Stoof de champignons 2 minuten aan in hete boter of olie.
  9. Doe er het citroensap over.
  10. Voor de blanke roux
  11. Laar de boter smelten, vervolgens bloem toevoegen en mengen met een houten lepel.
  12. Enkele minuten laten bakken (zonder te kleuren).
  13. Van het vuur af de bouillon geleidelijk over de roux gieten, pan terug op het vuur zetten en al roerend aan de kook brengen.
  14. Klop er met een garde door en laat koken totdat men een mooie gladde saus heeft.
  15. Breng op smaak met peper en zout.
  16. Voor de liaison
  17. Klop de eierdooier los in een kommetje en de room onder mengen.
  18. Doe vervolgens een beetje van de saus bij de liaison en roer op.
  19. Haal de pan met de saus van het vuur en roer de liaison eronder (mag niet meer koken, anders gaat de liaison schiften).
  20. Meng er de blokjes kip, gehaktballetjes en champignons (met stoofvocht) onder en warm de ragout nog even op (niet koken).
  21. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout en citroensap.
  22. Snijd de dekseltjes uit de bladerdeeggebakjes en zet de gebakjes en de dekseltjes op een ovenplaat en warm ze 5 minuten op in een op 180°C voorverwarmde oven.

Source: Lekker van bij ons

Que disent les autres membres Solo sur cette recette ? (0)

Combien d’étoiles donnez-vous à cette recette ?

Plus d'inspiration