Pasta alla norma

Ingrédients pour 4 personnes

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g mozzarella
  • 400 g tortiglioni (pasta)
  • 500 g passata (gezeefde tomaten)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Préparation

  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
  4. - Snipper de knoflookteentjes fijn.
  5. - Scheur de mozzarella in stukken.
  6. Bereiding
  7. (30 min.)
  8. 1 Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de aubergineblokjes samen met de oregano 10 min. mooi bruin.
  9. 2 Voeg het knoflook en de passata toe en kruid met zwarte peper en zout.
  10. 3 Breng aan de kook, dek af en laat 12 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  11. 4 Kook ondertussen de tortiglioni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  12. 5 Roer de balsamicoazijn onder de saus op het einde van de gaartijd.
  13. 6 Meng de pasta onder de saus en verdeel er de mozzarella over.

Annonce

Que disent les autres membres Solo sur cette recette ? (0)

Combien d’étoiles donnez-vous à cette recette ?