Pasta alla norma

Ingrédients pour 4 personnes

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g mozzarella
  • 400 g tortiglioni (pasta)
  • 500 g passata (gezeefde tomaten)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Préparation

  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
  4. - Snipper de knoflookteentjes fijn.
  5. - Scheur de mozzarella in stukken.
  6. Bereiding
  7. (30 min.)
  8. 1 Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de aubergineblokjes samen met de oregano 10 min. mooi bruin.
  9. 2 Voeg het knoflook en de passata toe en kruid met zwarte peper en zout.
  10. 3 Breng aan de kook, dek af en laat 12 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  11. 4 Kook ondertussen de tortiglioni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  12. 5 Roer de balsamicoazijn onder de saus op het einde van de gaartijd.
  13. 6 Meng de pasta onder de saus en verdeel er de mozzarella over.

Solo nieuwsbrief

Recevez nos délicieuses recettes pour cuisiner et pâtisser facilement au quotidien

Que disent les autres membres Solo sur cette recette ? (0)

Combien d’étoiles donnez-vous à cette recette ?